Életmód és Talpreflexológia

Segítés, érintés, mozgás és értő figyelem.
Támogatás fizikailag és érzelmileg.

Hogyan?
Életmódtanácsadás, mozgás(fejlesztés),
talpreflexológia és veszteségfeldolgozás. 

 

Az érintés egyrészt fizikai kontaktus. A hétköznapokban megérintjük egymást amikor beszélgetünk, amikor valakit vigasztalunk, vagy amikor éppen valakinek fájdalma van. Mégis minden érintés több, mint pusztán fizikai kapcsolódás. Nemcsak az ember testét, hanem a lelkét is megérintjük ilyenkor. Olyan mélységekbe kísérhetjük őt, amelyben megnyílik a szív egy szeretetteljesebb élet felé. Az adok és kapok körforgása ez.

A talp érintése pedig még inkább összeköti lelkeinket, és általa egy csodálatos utazásba kezdhetünk. A múlt és a jelen fájdalma is feloldódik, így hozva harmonikus jövőt.

Mire számíthatsz?

Ha nem tudod, milyen formát válassz az egészségügyi kihívásod megoldása felé vezető úton, akkor várlak egy konzultáción, hogy teljesen személyre szabott, hozzád illő módszert állíthassunk össze Neked, legyen az életmódbeli, mozgásbeli vagy talpreflexológiát igénylő támogatás. Elmaradhatatlanul fontos része a folyamatnak az érzelmi feldolgozás, amelyet akár a találkozások részeként, akár külön, veszteségfeldolgozási alkalmakon is igénybe vehetsz. Mert mint bent, úgy kint, és amint kint, úgy bent.

Ha pedig konkrét szolgáltatást vennél igénybe, várom ezirányú jelentkezésed.

Talpreflexológia

Az első találkozás beszélgetéssel, anamnézis felvétellel és a talpon történő állapotfelméréssel telik, ami nagyjából másfél órát vesz igénybe. A következő alkalmak pedig már magával a terápiával zajlanak, ami főként a talpon található reflexzónák ingerlésével ( pontnyomás, masszázs, simítás, stb ) történik. Ezt esetenként kiegészíti tenyéren, arcon történő reflexológiai kezelés, időnként köpölyös kezelés vagy esetleg kineziotape felragasztása.

A reflexológia egy komplementer módszer, ami annyit jelent, hogy kiegészítő kezelés, egy lehetőség, egy technika az egészséges állapot fenntartásában, betegségek kezelésében. Ami nagyszerű benne, hogy segít feltérképezni az egyén egészségi állapotát, alkalmas prevencióra is, képes megállítani, lassítani vagy visszafordítani betegségeket.

A kezelés csak időnként jár minimális fájdalommal, ezért sokkal inkább úgy jellemezném, hogy egy kellemes relaxáicós élmény.

Minden szervnek, mirigynek, testrésznek megvan a maga reflexpontja a lábon és a kézen, melyek ingerlésével a szakember fel tudja mérni, hogy az adott szerv megfelelően működik-e, illetve ezen pontok, területek nyomásával képes kezelni az adott szervet, testrészt, problémát.

Néhány példa, amire kimondottan jótékony hatású a reflexológia: méregtelenít, erősiti az immunrendszert, csökkenti a fájdalmakat, kiegyensúlyozza a lelki folyamatokat a stressz csökkentése által, alvási problémákban nagy segítséget ad, nőgyógyászati problémák remek kiegészítő terápiája ( változókor, meddőség, menstruációs gondok ), segíti az endokrin-rendszer működését azaz harmonizálja a hormonok kiválasztását ( alvás-ébrenlét, stressz, hasnyálmirigy, pajzsmirigy, nemi hormonok, stb ), keringési rendszerre ( erekre, szívre ) jótékonyan hat.

Veszteségfeldolgozás

Minden érintéssel egyben el is engedünk valamit. Ha értjük a bennünk zajló folyamatokat, könnyebben megszabadulhatunk egy fojtogató, haladásunkat gátló tényezőtől. Ehhez pedig az érzelmi feldolgozás

Mert minden veszteség egyben gyászfolyamat is. Ami volt, már nincs, és ami felé haladunk, az még nincs. Ebben az ürességben keressünk új önmagunkat.

A beszélgetések során közelebb kerülünk a veszteségek természetének megértéséhez, és azok elfogadásán át az elengedésükig. Mert nincs veszteség, csak ajándék. Nincs kudarc, csak tapasztalat.

Bács Rita
30/521-18-93

Természetgyógyász, Életmódtanácsadó
Talpreflexológus, Gyógytornász

Keresés az oldalon

Alory a Facebook-on!

Scroll to Top