Craniosacralis terápia

Craniosacralis terapeutaként szeretettel várom a felnőtteket és 2 év feletti gyermeket. (Nemzetközi minősítés: CST-T / Techniques Certificate)

A craniosacralis terápia olyan anatómiai alapokon nyugvó holisztikus, természetes gyógymód, amely az idegrendszerünk élettani környezetét támogatja, ezáltal nemcsak jobb életminőséget biztosít, hanem adott problémák, betegségek leküzdésében is segít. A nevét Dr. Upledger, a módszer kidolgozója a cranium (koponya) és sacrum (keresztcsont) latin szavak összetételével alkotta, mely a craniosacralis rendszer két végpontjának tekinthető. Önálló terápia, ugyanakkor rendkívül jól támogat és kiegészít minden más terápiát.

Mikor alkalmazható?

A terápia – ha megfelelően képzett szakember végzi – széles körben nagy biztonsággal alkalmazható:
– Stressz
– Tanulási nehézségek, viselkedési zavarok
– Fejfájás, migrén, szédülés, fülzúgás
– Krónikus fáradtság, kimerültség, alvászavarok
– Gerincfájdalmak, sérülések, krónikus fájdalmak
– Fogászati és szájüregi problémák esetén
– Jobb teljesítmény elérése érdekében (tanulás, sport, mindennapi élet)

Ellenjavallata a koponyaűri nyomás kóros változás, akut agyhártyagyulladás, akut csigolya- vagy koponyasérülés, illetve van néhány kórkép, amely a terápia bizonyos technikáit kontraindikálja.

Hogyan zajlik egy kezelés?

A kezelés során a páciens kényelmes öltözékben fekszik a kezelőágyon, ahol a terapeuta a test különböző területeit vizsgálja és kezeli, elsősorban a craniosacrális rendszerre és a test kötőszövetes rendszerére helyezve a hangsúlyt. A megnyugtató, támogató környezetben a terapeuta jelenléte neutrális. 

A terápia rendkívül gyengéd technikákkal dolgozik, teljesen fájdalommentes. A terapeuta eszköze az érintés, mellyel az egész testen dolgozik, és feloldja az elsődleges blokkokat.

Az első kezelés alkalmával – az anamnézis felvétel miatt – kb. 90 percre lehet számítani, a további kezelések 60 percesek.

Hány kezelésre van szükség?

A terápiának nincs előre meghatározott kezelés száma, se gyakorisága: mindenkinél egyedi.

Általánosságban elmondható, hogy 3-6 alkalom mindenképpen szükséges. Van, aki már 1 kezelés után is áttörő változást érez, van, akinek -problémától is függően- az általánostól több kezelésre van szüksége.

Mivel a kezelés végével a terápia tovább dolgozik, a kezelést követő napokban is érezhető, megfigyelhető változás. Két kezelés között érdemes néhány napot várni, s időt adni a változásoknak. A terápiát gyakran preventív jelleggel is igénybe veszik. Ilyenkor tetszőleges számú kezelés ütemezhető. 

Littomericzky Andrea
30/262-84-36

Elvégzett képzések:
– Upledger Institute
– Craniosacralis terápia 1, 2 
– SomatoEmotional Release 1
– SomatoEmotional Release Technique- Mastering the Inner Physician
– Touching the Brain- Stimulating Self-Correction through the Glial Interface 1,2
– Craniosacralis terápia a gyermekgyógyászatban 1. (Gyermekek kezelése 2 éves kortól)
– Szenzoros integráció craniosacralis terapeutáknak
– Holisztikus csend- A tudatosság szerepe a gyógyulásban
– Barral Intézet képzései:
– Visceralis manipuláció (VM) Abdomen 1.
– Listening techniques

Keresés az oldalon

Alory a Facebook-on!

Scroll to Top