21. század kerekasztal lovagjai

Vannak szivarszobák, horgász egyesületek, ivók, sportklubok, ahol férfiak gyűlnek. Közös tevékenység tartja össze őket. Vagy csak ürügy, hogy dolgaikat férfiközegben megoszthassák. De miért kellene ürügy ehhez? A Lovagok azokat a Férfiakat hívják és várják, akik a valódi Belső Férfi Erőt szeretnék kimunkálni magukban, és azt továbbadni másoknak. Vállalva azokat az emberi értékeket, amelyeket valaha a Lovagok is képviseltek. Havonta egy este, ahol egy Nő ad teret a Férfiaknak.

Női körök mindenütt. A női tudatosság, a női szentség és a női önismeret áll a csoportos foglalkozások többségének fókuszában. És a férfiaknak ki ad teret, lehetőséget arra, hogy ne csak „kibeszélhessék” magukat, vagy éppen mutassák magukat valakinek, hanem, valódi teret arra, hogy ÖNMAGUK lehessenek? Egyáltalán mit jelent ma Férfinak lenni? Mi kell ahhoz, hogy a munkájában és a magánéletében is a helyére kerüljön, elismerést kapjon, egyensúlyban legyen?

A 21. század Kerekasztal Lovagjai ezekkel a kérdésekkel foglalkoznak saját életükön keresztül. S az így szerzett tapasztalatokat és felismeréseket viszik tovább a világba. Új korszak kezdődik ezzel a mai Férfi számára.

Lovagnak lenni az értékteremtésről szól. Nem csak mesterséget kell tanulni, hanem azt is, hogyan kell szívből Férfinek lenni. De ehhez közösség kell, egyedül csak magányos farkasként bolyong az ember, pedig nem erre teremtetett. A Kerekasztal lehetőség – visszatalálni egymáshoz, önmagukhoz, a Férfi Erőhöz. A Lovagok tiszteletreméltóak, nemes céljaik vannak. A szándékon túl a cselekedet emberei. Hűek az emberi értékekhez: becsület, méltóság, tisztelet, alázat, elfogadás, kiállni valamiért, kiállni önmagukért. A sikert nem mások eltiprásával, vagy önmaguk feláldozásával, hanem egymás szemébe néző kézfogással érik el. Emelve, segítve egymást egyre magasabbra.

De őket is, mint bárkit, anya és apa nevelt. Megfeleltetések tömkelegében. Így zárták be magukba a Lovagot, jó mélyre. Az intellektus, az elme, az anyagi világ lovagjai lettek. Pedig ott van bennük a lelki mélység is, de mint ahogy oly sokan, ők is félnek megnyitni, mert így biztonságosabb. Vastag páncél mögé rejtik. Ezer lakattal lezárva. Ez a páncél, ez a védelem a siker kulcsa. Olyan, mint egy ajtó. Ahogy zárva van, védi az embert, meghagyva szabadságát, hogy azt tegyen, amit akar. De ugyanakkor ez is zárja el őt a szabadságtól, hogy önmaga legyen boldogan. Micsoda ellentmondás. 

Lovaggá válni, másokat vezetni, másoknak példát mutatni, a sikert emberként viselni, munka. Belső munka. Ahhoz először nekik kell végigmenni rajta, hogy aztán saját példájukból merítve másoknak is hitelesen továbbadhassák. A tudást, a tapasztalatot, nem pedig terápiát, amit megkaptak itt. A hírt, hogy létezik egy hely, ahol nem lágy, női közegben, mégis annak biztonságában, de Férfiak közt, Férfi módra tudjanak felszabadultan önmaguk lenni. Mert nem a sikeres ember boldog, hanem a boldog ember sikeres.

Nos, akkor miért is indítunk csoportot a férfiaknak?

1. Mert a férfiak is gyakran tehetetlenek. Előfordul, hogy nem értik a probléma gyökerét, vagy ha értik, nem tudnak vele mit kezdeni. Nehezen birkóznak meg egy-egy helyzettel, mert egyedül maradtak, támogatás híján. Elvárások tömegével találkoznak, és a mai társadalom erősen kritizálja, megítéli őket, vagy egyszerűen kirekeszti a valódi Férfi minőséget.
2. Mert a Férfi ugyanolyan fontos tényező a rendszerben, mint a Nő. Bár ezt sokan elfelejtik, és pénzautomataként vagy hiánypótló társként tekintenek rá.
3. Mert nem a sikeres ember boldog, hanem a boldog ember sikeres.
4. S mert kell egy csoport, aki tudását, tapasztalatát összegyűjtve utat tud mutatni az arra nyitottaknak.

A kérdés felmerülhet, hogy eljönnek-e a férfiak?

Biztosan. A munkám során rengeteg férfival beszélgetek. A tanácsadásokon a panaszkodás és a sárban tocsogás helyett a sikeresebb és kiegyensúlyozottabb élet eléréséért dolgozunk, így hatékonyan haladunk Ügyükben. Tudnak és akarnak. Megfogalmazott vagy még meg nem fogalmazott, de mélyen megbújó célokért tesznek. A férfiak alapvetően versenyszelleműek, ezért felmerült, hogy a csoportos forma idegen lehet számukra. Az elmúlt hónapokban egy „kísérleti” munkacsoporttal dolgoztam, amelyben a tudás és tapasztalat megosztása megsokszorozta a hatékonyságot és a haladást. Olyan közös alapokat, irányokat és eszközöket fogalmaztunk meg, amelyek nem csak a résztvevők, hanem a férfitársadalom számára is támpontként szolgálhatnak. A csoportban nem cél, hogy pszichologizáljunk, panaszkodjuk, elsírjuk bánatunkat vagy szidjuk a másik nemet. A probléma vagy kérdés megfogalmazását követően hatékony megoldást keresünk a helyzetekre. A témákhoz kapcsolódó tudás megosztásával nézőpontunkat tágítjuk, hogy egy tudatosabb élet kapcsán új minőséget teremthessünk az életünkben.

S hogy mit keres egy Nő egy Férfi csoportban?

Egy nő más füllel hallgat, más szívvel ért. Egy nő által teremtett biztonságos és befogadó közegben a férfi megnyílhat, elgondolkozhat, olyan kérdéseken, amelyekkel korábban még nem találkozott. Cél, hogy megoszthassa gondolatait, kételyeit, kérdéseit. Másokkal. Mert mindannyian nagyjából ugyanazokkal a kérdésekkel szembesülnek nap mint nap. A Férfi-lét kérdéseivel: a hősével, a férjével, az apáéval, a gyermekével, a magányos farkaséval, a dolgozóéval, a hivatását keresőével.

Időpontok és témák:

A csoportba bármikor bekapcsolódhatsz, hisz a témák, bár különbözőek, vissza-visszatérnek a személyes történetek kapcsán.

Időpontok: 

Minden hónap első csütörtök estéje. További részletekért érdeklődj az info@alory.hu címen.  

Témák:

Az élet bőven ad témát: alapértékek, kihívások, munkahelyi kérdések, életpálya tervezés, sikerek és kudarcok, párkapcsolat, felelősségvállalás és döntések, út- és megoldáskeresés. Tudatos karrierépítés és magánéleti egyensúly. Félelem, bizalom, játszmák, hatékony kommunikáció. Azaz:

Mit keresel ebben a világban? Mi az Ügy az életedben? Mit miért teszel és mi a valódi motivációd? Biztosan így van?
Fiúnak születni ebbe a világba. Bátorságpróbák az életben, sikerek, kudarcok, tapasztalatok.
A 21. századi Nő és Férfi, értékek mentén, játszmák nélkül párkapcsolatban.
Tudatos kommunikáció – mesterkulcs a kapcsolatokhoz és a sikerhez.
Életközépi válság vagy Önmagadra találás? Tudás, kapcsolatok, pénz. Munka vagy hivatás. 
Betegség vagy állapot? Illúziók vagy valóság? Ne hazudj többet (magadnak).
Újratervezés. Fordulópont. Döntés és felelősségvállalás.
Amikor egy üzlet beindul. Egyensúlyok visszaállítása az életedben.
Elengedés. Elválás. Búcsú. Gyász. Miért nehezebb egy Férfinek?
Az Ünnep egy Férfi életében.

Részvételi díj:

5.000 Ft/fő/alkalom

További információk és jelentkezés:

Dénes Éva
70/347-44-47

Érzelmi Intelligencia Tréner
Kommunikációs és Párkapcsolati Tréner
a 21. század Kerekasztal Lovagi Kör megálmodója és alapítója

Scroll to Top