Jóga

A jóga a testi folyamatokon keresztül befolyásolja a tudatfolyamatok működését, testi-lelki-szellemi harmóniára törekedve, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, és minden helyzetben képesek legyünk kiegyensúlyozottan teljesítményünk maximumát nyújtani.

Óráink átmenetileg szünetelnek

Hatha jóga

Másfél óra átmozgató, pihentető test-lélek harmonizálás.
A Hatha-jóga az egészség jógája. Egy hazánkban élt indiai jógamester, Selva Raya Yesudián a negyvenes években, egy előadásában ezt mondta róla:

„A hatha-jóga neve utalás arra az igazságra, melyre ez az egész jógarendszer felépült.

Testünkben két pólus van: pozitív és negatív pólus. A pozitív pólus székhelye fejünk búbjában van, a negatív pólus pedig a farokcsontban, a legalsó csigolyában. A két pólus közötti igen magas frekvenciájú áram maga az ÉLET, ennek pedig hordozója a hátgerinc. Testünket pozitív és negatív erők éltetik, és ha ezek az áramok teljes egyensúlyban vannak, akkor egészségünk tökéletes.
Kelet ősi nyelvén a pozitív áramot egy betűvel jelzik: „HA”, annyit jelent, mint „NAP”. A negatív áram neve a másik betű: „THA”, jelentése „HOLD”. A kettőnek tökéletes egyensúlyban való összeköttetését – tehát tökéletes egészséget jelent ez a szó: „HATHA”. Ha a két áram között megbomlik az egyensúly, akkor a test megbetegszik. A pozitív és negatív áramok közötti szabályos kapcsolat felbillenésének többnyire lelki oka van.”

A jógagyakorlatok hatására a lelki élet megváltoztatása is végbemegy, ami belső kiegyensúlyozottsághoz vezet. Ezt leginkább meditáció, a dhjána segítségével érhetjük el. A közvetlen behatás testi szinten történik, az ászanák (testtartások) és a pránájama (tudatos légzés) segítségével.

Gerinc jóga – hatha jóga elemekkel

Másfél óra a gerincükért, tartásunkért és harmóniánkért.

Gerincünk egészségének megőrzése az egyik legfontosabb feladatunk, hiszen testünk tartóoszlopáról van szó. Ehhez nyújt hatékony segítséget a gerinctorna, amely a hatha jóga kifejezetten a gerincre, a hátizmokra ható gyakorlataival elősegíti a helyes testtartás kialakítását, megszünteti a fájdalmakat, megelőzi a gerinc betegségeit, elváltozásait, nyújtja, növeli rugalmasságát és hatékonyan korrigálja a már kialakult, kisebb elváltozásokat.

Ennek a mozgásformának a megelőzésben és az utókezelésben van lényeges szerepe, de a jógaelemeknek köszönhetően lelki életünkre is kedvezően hat. A gerinctartó izmok erősödésével nem csak testtartásunk javul, de megerősödik idegrendszerünk is, kiegyensúlyozottabbá, harmonikusabbá válunk.

ÖRÖM jóga

Másfél óra az egyszerűség és a letisztultság örömében.

A jóga a test és a lélek ápolása. Az öröm jógában pont olyan fontos a tested állapota, mint a lelked boldogsága. Nemcsak klasszikus asanak (testhelyzetek) gyakorlása történik, hanem olyan gyakorlatokat is végzünk melyek nagymamáink ősi tudását is hordozzák.

Kinek ajánlott az Örömjóga?

• aki szeretne valami újat kipróbálni
 • aki szeretne mosolyogva távozni egy hosszú és nehéz nap után
 • aki örül egy igazi jó masszázsnak, a füstölő illatának és a gyertya lángjának
• aki a szívével szeretne látni.

Stresszoldó jóga

Másfél óra a mindennapi stressz levezetésére, a fizikai, mentális és érzelmi ellazulásért.

Hatha jóga elemekre épülő gyakorlatsor segíti a test átmozgatását, míg a légzőgyakorlatok a lelket könnyítik meg a felgyülemlett stressztől. 20-25 perces relaxáció zárja a foglalkozást, mely arra szolgál, hogy megtanuljunk tudatosan lazítani. A relaxációval pihentetjük a tudatot, a fáradt idegeket és izmokat – megújítva, felfrissítve így teljes valónkat.

Kismama jóga baba-mama kapcsolatteremtő meditációval

A várandósság minden nő életében kivételes időszak. A leendő édesanya olyan testi és lelki átalalkuláson megy keresztül, ami eddig meg nem tapasztalt reakciókat válthat ki. Ezért is fontos a megfelelő testi kondíció, a testérzet figyelése, a test jelzéseinek felismerése és a lelki ráhangolódás. A foglalkozás elcsendesedéssel kezdődik, mely során a kismama felkészül, hogy befelé figyelve magával és születendő gyermekével foglalkozzon. A gyakorlatok a szervezet igényeihez igazodnak. Mindenki annyit és úgy végzi őket, ahogy jól esik. Az óra végi meditáció pedig segíti a baba és a mama közti kapcsolatteremtést, lelki, szellemi ellazulást, feltöltődést.

Baba-mama jóga a közös élményekért

A baba-mama jóga hatha jóga alapú foglalkozás, mely az édesanya és gyermeke közti kapcsolat erősítésében segít. Az édesanya visszaszerzi szülés előtti kondícióját, míg a babának az egész foglalkozás egy nagy játék, és az örömteli közös mozgás élményét nyújtja. Óráinkra 6 hetes kortól 2 éves korig várjuk a babákat és a jógázni-mozogni vágyó édesanyákat! Előzetes jóga tapasztalat nem szükséges.

Gyerek-szülő jóga

Az élet legnagyobb csodája a gyermekünk fejlődése, és legnagyobb örömünk, hogy ezt napról napra figyelemmel kísérhetjük. A gyerekek a mesében és a játékban találják meg a legnagyobb örömüket. Így az örömük, bánatuk feldolgozására is a mese világát és a játékot használják fel. A gyerekjógában a mesén keresztül egy új világba csöppennek. Ennek a világnak a megismerésében azonnal osztoznak a szüleikkel, és egy új közös élménnyel gazdagodnak.

A gyerek-szülő jóga lehetőségét ad arra, hogy gyerekünkkel közösen és együtt jógázzunk, együtt játszunk és játszótársak legyünk. Közben érezhetjük, hogy a köztünk és a gyermekünk között lévő kapcsolat az élmény hatására megváltozik. Felnőttként el kell fogadnunk azt, hogy újra játszunk és megtalálni a közös játék örömét. Ez a játék bennünket megtanít arra, hogyan hagyjuk az irányítás most nem e mi kezünkben van.

Gyerekjóga óvodásoknak és kisiskolásoknak

A gyerekek játszva egy ősi tudást sajátíthatnak el úgy, hogy közben ezt észre sem veszik, hogy mindennapi életük részévé válik. Jógával harmóniát, szeretet, békét teremtünk a mindennapokban. A mindennapi rohanásban egy játékos nyugalom, mely megalapozza az egész életüket. Megtanítjuk őket a helyes testtartásra, légzésre, finomítjuk a mozgásokat, növeljük az önbizalmukat és megtanítjuk az életünkhöz nélkülözhetetlen alázatra. A gyerek hajlékonyak és rugalmasak, nyitottak a világra és ezeket, a feladatokat örömmel végzik.

Óvodásoknál nagymozgásos feladatokkal, állatok utánzásával, sok játékkal, mesével fejlesztjük őket. Iskolás korban jótékony hatása van a tanulásban, az egész napos ülés és helytelen testtartás korrigálásában, a hajlékonyság megtartásában, a koncentráció fejlesztésében.

Tini jóga a kiegyensúlyozott hétköznapokért

Ezt az óratípust elsősorban Nektek, 12 és 17 év közötti fiataloknak és szüleiteknek ajánljuk. Tudjuk, hogy Ti tinédzserek rengeteg információ birtokában vagytok, és ezt a saját nyelvetekre lefordítjátok. Megvan az életről a saját rendíthetetlen elképzelésetek és gondolatotok, mellyel a környezetetek nem minden esetben ért egyet. Szüleitekkel együtt, egy közös jógázás során megszülethet a kölcsönös megértés, az összehangolódás és elfogadás. Mert más nyelven üzentek egymásnak. Nem szavakkal, hanem a mozgás egységében.

Segítünk elfogadni Önmagad és a testedet, megmutatni tökéletességedet. Megtanítunk ősi praktikákra, amit dédanyáink és őseink ösztönösen tettek, azonban a társadalom fejlődésével lassacskán elfelejtettünk. Olyan izmokat és izomcsoportokat mozgatunk meg, amiket eddig lehet, hogy nem ismertél, most tudatosítjuk létezését és átöleljük szeretetünkkel. Így segítünk a testi és lelki megnyílásban, a gyakorlatokon keresztül, amik megmutatják, majd ledöntik nem létező ”korlátaidat”. A jóga segít megtalálni az egyensúlyodat és fejlődik a mozgásod, segít a tanulásban és legfőképpen örömmel tölt el.

Kiváló jógaoktatóink várják szeretettel az érdeklődőket!

Kizárólag kis létszámú csoportokat fogadunk, így kérjük előzetes bejelentkezésed a 70/347-44-47 telefonszámon vagy az info@alory.hu e-mail címen legkésőbb az óra előtti munkanapon!Köszönjük!

Amennyiben új órát indítunk és erről tájékoztatást kérsz, vagy más időpontban szeretnél órára jönni hozzánk, kérjük igényedet az info@alory.hu e-mail címen vagy a 0670/347-44-47 telefonszámon jelezd!

Keresés az oldalon

Alory a Facebook-on!

Scroll to Top