Az Upledger Institute Hungary craniosacralis terapeutaképzésének CST1, CST2, SICS és SER (SomatoEmotional Release) szintet végzett hallgatójaként a Crainosacralis terápia részelemeit kínálom felnőttek és 9 év feletti gyermekek számára.

A craniosacralis terápia olyan anatómiai alapokon nyugvó holisztikus, természetes gyógymód, amely az idegrendszerünk élettani környezetét támogatja, ezáltal nemcsak jobb életminőséget biztosít, hanem adott problémák, betegségek leküzdésében is segít. A nevét Dr. Upledger, a módszer kidolgozója a cranium (koponya) és sacrum (keresztcsont) latin szavak összetételével alkotta, mely a craniosacralis rendszer két végpontjának tekinthető. Önálló terápia, ugyanakkor rendkívül jól támogat és kiegészít minden más terápiát.


Mikor alkalmazható?

A terápia – ha megfelelően képzett szakember végzi - széles körben nagy biztonsággal alkalmazható:
- Stressz
- Tanulási nehézségek, viselkedési zavarok
- Fejfájás, migrén, szédülés, fülzúgás
- Krónikus fáradtság, kimerültség, alvászavarok
- Gerincfájdalmak, sérülések, krónikus fájdalmak
- Fogászati és szájüregi problémák esetén
- Jobb teljesítmény elérése érdekében (tanulás, sport, mindennapi élet)

Ellenjavallata a koponyaűri nyomás kóros változás, akut agyhártyagyulladás, akut csigolya- vagy koponyasérülés, illetve van néhány kórkép, amely a terápia bizonyos technikáit kontraindikálja.
 

Hogyan zajlik egy kezelés?

A kezelés során a páciens kényelmes öltözékben fekszik a kezelőágyon, ahol a terepeuta a test különböző területeit vizsgálja és kezeli, elsősorban a craniosacrális rendszerre és a test kötőszövetes rendszerére helyezve a hangsúlyt. A megnyugtató, támogató környezetben a terepeuta jelenléte neutrális. 

A terápia rendkívül gyengéd technikákkal dolgozik, teljesen fájdalommentes. A terepeuta eszköze az érintés, mellyel az egész testen dolgozik, és felodja az elsődleges blokkokat.

Az első kezelés alkalmával - az anamnézis felvétel miatt - kb. 90 percre lehet számítani, a további kezelések 60 percesek.
 

Hány kezelésre van szükség?

A terápiának nincs előre meghatározott kezelés száma, se gyakorisága: mindenkinél egyedi.

Általánosságban elmondható, hogy 3-6 alkalom mindenképpen szükséges. Van, aki már 1 kezelés után is áttörő változást érez, van, akinek -problémától is függően- az általánostól több kezelésre van szüksége.

Mivel a kezelés végével a terápia tovább dolgozik, a kezelést követő napokban is érezhető, megfigyelhető változás. Két kezelés között érdemes néhány napot várni, s időt adni a változásoknak. A terápiát gyakran preventív jelleggel is igénybe veszik. Ilyenkor tetszőleges számú kezelés ütemezhető. Littomericzky Andrea
30/262-84-36

Árak

 

Pin It

Keresés az oldalunkon

Alory facebook